Privatlivs-
politik

Privatlivspolitik

 

Inden du modtager rådgivning fra En som mig, opfordrer vi dig til at læse denne privatlivspolitik.

Du er også meget velkommen til at orientere dig i Bedre Psykiatris Privatlivspolitik.

Har du spørgsmål til, hvordan dine personoplysninger bliver behandlet, eller har du en klage over rådgivningen, så er du velkommen til at bruge vores Klageadgang. Ønsker du at klage over En som migs dataindsamling eller -håndtering, skal du kontakte Datatilsynet under henvisning til persondatalovens §58.

Chat: Chatten er helt anonym. Vi kan ikke se din IP-adresse, da vi bruger systemet BaseChat. Her lagres ikke IP-adresser, og ingen i En som mig eller Bedre Psykiatri har adgang til IP-adresser via BaseChat. Din IP-adresse slettes i det øjeblik, du afbryder kontakt til chatten. Vi har underskrevet en databehandleraftale med BaseChat. 

Rådgivningens leder læser indimellem chats igennem via en chatlog for at kvalitetssikre, men alle chats bliver automatisk anonymiserede af BaseChat-systemet. Chat-dialoger kan også – i anonymiseret form – blive brugt i sparring, supervision eller i foredrag. 

Kontakt via e-mail eller klageadgangen: E-mails er ikke anonyme, og vi udfører derfor ikke rådgivning via e-mail. Vi udfører dog skolehjælp og anden oplysningsvirksomhed til privatpersoner. Vi sletter e-mails og klager, når de er besvaret.

Brug af personoplysninger: På En som mig indsamles ikke andre personoplysninger end dem, du selv giver os. Vi kan ikke se din IP-adresse, og vi anvender kun oplysninger til anonymiserede statistiske formål samt til intern brug, som f.eks. supervision.

Opsamling af data: Vi opsamler statistik på alle henvendelser via afkrydsning. Statistikken indeholder køn, alder, postnummer, emne, henvendelsesmønster, kontekst mv. Der registreres ingen personoplysninger eller laves notater på brugere i statistiksystemet.

Cookies: En cookie er en lille tekstfil, der sættes på din computer eller mobile enhed, når du besøger en hjemmeside. I denne tekstfil gemmer hjemmesiden informationer, der aflæses næste gang du besøger den samme eller en ny hjemmeside. Nogle cookies er nødvendige for, at en hjemmeside kan fungere optimalt, mens andre bruges til statistik eller markedsføring.

  • Cookies kan ikke indeholde virus og er helt ufarlige
  • Du kan altid afvise brug af cookies ved at ændre indstillingerne i din browser

Hvis du helt afviser cookies, skal du være opmærksom på, at visse funktioner ikke virker optimalt. Du kan også vælge at slette allerede eksisterende cookies.

En som mig anvender følgende cookies:

  • Cookies til at få hjemmesiden til at fungere optimalt
  • Cookies til Google Analytics, der indsamler statistik om brug af hjemmesiden
  • Cookies til brug for Facebook til målrettede annoncer for hjemmesiden

 

Anonymitet: Hvis du ikke selv opgiver nogle oplysninger, så er du anonym på rådgivningens chat. Kontakter du os via e-mail, så er du ikke anonym. 

Tavshedspligt: Rådgiverne har tavshedspligt – dette vil sige, at vi ikke må tale med andre om dig og din situation. Rådgiverne må dog gerne tale internt om samtaler og spørgsmål, og vi samler også statistik på alle samtaler og spørgsmål.

Der er to undtagelser til tavshedspligten: 

Underretningspligt: Alle rådgivere hos En som mig har underretningspligt (servicelovens §154). Dette betyder, at rådgiveren har pligt til at underrette kommunen, hvis du oplyser dit fulde navn, dit telefonnummer eller andet, som kan identificere dig OG du fortæller om overgreb, vanrøgt eller andet, som bringer din trivsel i fare. Rådgiveren vil altid informere dig, hvis hun/han er nødt til at underrette. Rådgiveren kan også spørge dig, om hun/han skal underrette i samarbejde med dig.  

Afværgepligt: Alle rådgivere hos En som mig har afværgepligt (straffelovens §141). Dette betyder, at hvis rådgiveren vurderer, at du er i overhængende fare, eller hvis der er fare for andres liv, så har rådgiveren pligt til at prøve at afværge, at det sker. Dette kan ske ved f.eks. at kontakte politiet. Politiet skal så kontakte BaseChat og tracke dig via din IP-adresse. Afværgepligten gælder, hvis du er i gang med at begå selvmord, hvis du er midt i et overgreb, hvis du er i gang med at skade andre, eller hvis du har planer om at skade andre.